Sałatka teściowej – zaskocz zięcia. Nikt nie robi lepszej. Smaczne i szybkie w przygotowaniu
Smażona cukinia w sałatce dodaje jej nie tylko niezwykłego aromatu ale i ciekawszego wyglądu. To połączenie smaków z pewnością zaskoczy oraz zachwyci niejedną osobę.
Składniki:
- 500 g cukinii
- 3 pomidory
- 3-4 jajka
- ząbek czosnku
- pół pęczka pietruszki
- pół cebuli
- 150 g śmietany (18%)
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
Umytą cukinię obierz i pokrój w plastry o grubości pół centymetra. Włóż do miski, posól i odstaw na 10 minut. Jajka ugotuj na twardo.
Cukinię smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażoną cukinię wyjąć na ręcznik papierowy w celu odsączenia jej z nadmiaru oleju. Poczekać aż ostygnie.

Po ostudzeniu, każdy plasterek cukinii przetnij na pół i umieść całość w misce. Pomidory oraz jajka pokrój w łódeczki i dorzuć do miski.

