Sałatka teściowej – zaskocz zięcia. Nikt nie robi lepszej. Smaczne i szybkie w przygotowaniu

Smażona cukinia w sałatce dodaje jej nie tylko niezwykłego aromatu ale i ciekawszego wyglądu. To połączenie smaków z pewnością zaskoczy oraz zachwyci niejedną osobę.

Składniki:

  • 500 g cukinii
  • 3 pomidory
  • 3-4 jajka
  • ząbek czosnku
  • pół pęczka pietruszki
  • pół cebuli
  • 150 g śmietany (18%)
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Przygotowanie: 

Umytą cukinię obierz i pokrój w plastry o grubości pół centymetra. Włóż do miski, posól i odstaw na 10 minut. Jajka ugotuj na twardo.

Cukinię smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażoną cukinię wyjąć na ręcznik papierowy w celu odsączenia jej z nadmiaru oleju. Poczekać aż ostygnie.

Po ostudzeniu, każdy plasterek cukinii przetnij na pół i umieść całość w misce. Pomidory oraz jajka pokrój w łódeczki i dorzuć do miski.

Cebulkę, pietruszkę oraz czosnek drobno posiekaj i dodaj do reszty składników. Dodaj śmietany do smaku i dopraw solą oraz pieprzem wedle uznania. Gotowe. SMACZNEGO!

error: Treść zabezpieczona !!