Ta sałatka z buraczków zasmakuje absolutnie każdemu. Nie jadłam lepszej. Mój hit na każdym przyjęciu
Zapewne każdy czy to od święta czy w zwykły dzień uwielbia sałatkę jako dodatek do kanapek.
Warto wypróbować ten przepis szczególnie kiedy zostają nam buraki z barszczyku i szkoda ich wyrzucić. W połączeniu z orzechami i kilkoma podstawowymi składnikami zachwyci się niejednego smakosza sałatek.
Składniki:
- 300 g ugotowanych buraków,
- 2 jajka,
- 80 g sera żółtego,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy,
- 80 g orzechów włoskich,
- 2 ogórki kiszone,
- sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach albo pokroić na większe kawałki. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu ich pokroić w kostkę razem z ogórkami i dodać do czerwonych warzyw.
Następnie dołączyć drobniutko posiekane orzechy. Całość wymieszać z majonezem, musztardą, a także z solą i pieprzem. Odstawić, aby sałatka lepiej „przegryzła się”.
