Ta sałatka z buraczków zasmakuje absolutnie każdemu. Nie jadłam lepszej. Mój hit na każdym przyjęciu

Zapewne każdy czy to od święta czy w zwykły dzień uwielbia sałatkę jako dodatek do kanapek.

Warto wypróbować ten przepis szczególnie kiedy zostają nam buraki z barszczyku i szkoda ich wyrzucić. W połączeniu z orzechami i kilkoma podstawowymi składnikami zachwyci się niejednego smakosza sałatek.

Składniki:

  • 300 g ugotowanych buraków,
  • 2 jajka,
  • 80 g sera żółtego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 80 g orzechów włoskich,
  • 2 ogórki kiszone,
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach albo pokroić na większe kawałki. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu ich pokroić w kostkę razem z ogórkami i dodać do czerwonych warzyw.

Następnie dołączyć drobniutko posiekane orzechy. Całość wymieszać z majonezem, musztardą, a także z solą i pieprzem. Odstawić, aby sałatka lepiej „przegryzła się”.

Sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek na świąteczny stół czy też jako przekąska do chleba. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!