Te przepisy pomogły mi schudnąć. Teraz jem te potrawy codziennie wieczorem. Moje ulubione odchudzające dania z grzybami.

Wiele potraw można wzbogacić o grzyby. Sosy, makarony, mięsa, pasty i sałatki to świetne opcje. Są to moje ulubione potrawy na każdym przyjęciu.

To świetny wybór na śniadanie lub kolację. Sałatki można przygotować w dowolnym momencie. Sałatki z grzybami są pyszne i lekkie. Trzy pyszne przepisy na dietetyczne sałatki z grzybami znajdziesz tutaj. Będą gościć na Twoim stole przez wiele lat, nawet jeśli zrobisz tylko jedną.

Sałatka z kurczakiem i grzybami

Składniki:

  • 1 podudzie z kurczaka
  • 150g pieczarek
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego (można zastąpić majonezem, jeśli nie jest się na diecie).
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 1,5 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Upiecz podudzia kurczaka w ulubionych przyprawach, aż będą miękkie. Mięso powinno być pokrojone na duże kawałki. Pokrój grzyby na małe kawałki. Wrzuć grzyby do oliwy z oliwek i smaż do uzyskania złotego koloru. Posiekaj kapustę, a pomidory pokrój. Połącz musztardę i jogurt. Wymieszaj musztardę z jogurtem. Posypać posiekanymi orzechami. Podawać. Smacznego

Sałatka z ogórkami i grzybami

Składniki:

200g pieczarek
2 ogórki
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
Przyprawy do smaku
Masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Grzyby można pokroić na cztery części. Usmaż grzyby na maśle. Jajka ostudzić, a następnie ugotować. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórek pokroić na większe kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Dodaj majonez lub jogurt do smaku. Wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw solą i pieprzem, jeśli trzeba. Smacznego.

Sałatka z serem, grzybami i oliwą z oliwek

Składniki:

  • 250g szynki
  • 300g pieczarek
  • 100g twardego sera (odtłuszczonego).
  • 80 g kukurydzy konserwowej
  • Fasola cannellini 120g
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Szynkę pokroić na małe kawałki. Pieczarki pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce. Obierz czosnek i wyciśnij go. Na maśle podsmażyć osobno pieczarki i szynkę. Połączyć usmażone składniki z serem, czosnkiem, musztardą, jogurtem i przyprawami. Doprawić według uznania. Smacznego

error: Treść zabezpieczona !!