Tak przygotowana polędwiczka wieprzowa smakuje przepysznie: Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne! Poznaj przepis

Aby przygotować danie z polędwicy wieprzowej musimy schab przekroić ostrym nożem wszerz. Nie przekrajamy go jednak do końca. Mięso nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę po czym solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem.

Cebulę kroimy w półpierścienie, boczek w paski i umieszczamy w każdym nacięciu. Do nacięć możemy także dodać ogórki kiszone pokrojone w plasterki. 

Schab przekładamy do brytfanki i jeśli chcemy możemy ułożyć wokół niego kapustę kiszoną. Doda to mięsu wspaniałego aromatu. 

Całość wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 

Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!