Lepszego nie jadłam: Domowy sernik na zimno Milka – Nigdy bym nie pomyślała, że to takie proste.

Ten pyszny deser z czekoladą stanie się hitem w Twojej kuchni! Uwielbiają je mali i duzi.

Składniki:

  • Forma o średnicy 19 cm

Ciasto:

  • 170 g ciasteczek z kawałkami czekolady
  • 50 g roztopionego masła
  • 1 łyżka bitej śmietany

Krem:

  • 400 g bitej śmietany
  • 200 g mleka skondensowanego
  • 20 g (2 łyżki) kakao

Polewa czekoladowa:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g bitej śmietany

Przygotowanie:

Zmiel herbatniki, przełóż do miski i zalej roztopionym masłem. Wymieszaj łyżkę bitej śmietany i powstałe ciasto biszkoptowe wyciśnij na dno tortownicy, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. WSKAZÓWKA: Możesz użyć np. szklanki, aby wcisnąć ciasto do formy.

Włóż foremkę do lodówki i przygotuj krem. Ubitą śmietanę wlać do miski i podczas ubijania wlać mleko skondensowane. Masę podzielić na dwie części, jedną część przenieść do osobnej miski i wymieszać z kakao. Ubij do zwartego kremu.

Przygotować lukier, polewając połamaną czekoladę gorącą bitą śmietaną i mieszać trzepaczką do uzyskania gładkości. Z lodówki wyciągamy formę z ciastem. Nakładamy stosy kremu kakaowego, które łączymy z polewą czekoladową, a resztę wypełniamy białym kremem.

W ten sposób nakładamy krem ​​kakaowy z czekoladą i śmietaną, aż zniknie. Na wierzch ułożyć warstwę czekolady, a następnie rozsmarować łyżką i pozostawić do ściągnięcia. Jeśli chcesz podawać jako tort lodowy, włóż go do zamrażarki na 5-6 godzin.

Wszystko gotowe.

Teraz wszystko, co musisz zrobić, to kroić i podawać. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!