Ciasto:
Krem:
Polewa czekoladowa:
Zmiel herbatniki, przełóż do miski i zalej roztopionym masłem. Wymieszaj łyżkę bitej śmietany i powstałe ciasto biszkoptowe wyciśnij na dno tortownicy, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. WSKAZÓWKA: Możesz użyć np. szklanki, aby wcisnąć ciasto do formy.
Włóż foremkę do lodówki i przygotuj krem. Ubitą śmietanę wlać do miski i podczas ubijania wlać mleko skondensowane. Masę podzielić na dwie części, jedną część przenieść do osobnej miski i wymieszać z kakao. Ubij do zwartego kremu.
Przygotować lukier, polewając połamaną czekoladę gorącą bitą śmietaną i mieszać trzepaczką do uzyskania gładkości. Z lodówki wyciągamy formę z ciastem. Nakładamy stosy kremu kakaowego, które łączymy z polewą czekoladową, a resztę wypełniamy białym kremem.
W ten sposób nakładamy krem kakaowy z czekoladą i śmietaną, aż zniknie. Na wierzch ułożyć warstwę czekolady, a następnie rozsmarować łyżką i pozostawić do ściągnięcia. Jeśli chcesz podawać jako tort lodowy, włóż go do zamrażarki na 5-6 godzin.
Wszystko gotowe.