Gotuj owoce na ogniu z wodą i cukrem przez około 10 minut.
Pozwól żelatynie pęcznieć w wodzie przez 10 minut, następnie rozpuść ją podgrzewając (nie gotować) i dodaj do gotowanych owoców, które zdjęliśmy z ognia. Pozwól mu ostygnąć.
Rozpuść masło w rondelku. Wymieszać z mielonymi herbatnikami maślanymi i mlekiem.
Masa będzie dość luźna, więc palcami lub wałkiem do ciasta wciśnij ją do okrągłej formy (średnica 26 cm). Niech stwardnieje w lodówce. Ubij śmietanę kremówkę i dodaj usztywniacz.
Następnie do tej mieszanki dodajemy mascarpone, które ubiliśmy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Niech żelatyna pęcznieje przez 10 minut. Następnie podgrzej na tyle, aby się rozpuścił (nie gotuj). Wymieszaj z bitą śmietaną, ponownie wszystko dobrze wymieszaj.
Na spód biszkoptowy wyłożyć białe nadzienie. Nie zapomnij wypełnić brzegów farszem, aby po wyjęciu z foremki nie było dziur. Gdy nadzienie owocowe ostygnie, rozsmaruj je lekko na białym nadzieniu.
Odstaw do lodówki na 6 do 8 godzin w formie. Następnie nożem delikatnie oddzielamy ciasto od formy i gotowe…