Bez sztucznych konserwantów i dodatków. Tylko trzy składniki są potrzebne do przygotowania pysznego tureckiego serka śmietankowego – Przepis.

Potrzebne są następujące składniki:

  • Baza, tj. wcześniej przygotowany serek śmietankowy
  • Kilka orzechów włoskich
  • Świeża bazylia w pęczku
  • Masło – 1 łyżka stołowa
  • Sól

Jak przygotować:

Miękkie masło należy dodać do bazy z serka śmietankowego. Wymieszaj wszystkie składniki w mikserze/kuchence na małej prędkości. Dodaj pozostałe składniki, w tym orzechy włoskie i świeżą, posiekaną bazylię.

Papier do pieczenia to dobry sposób na przygotowanie serka śmietankowego, którego można używać za pomocą noża. Możesz zawinąć serek w papier i pokroić go w dowolny kształt. Mniej więcej. Po upływie około 3 godzin serek śmietankowy powinien zastygnąć. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!