Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch: Ciasto snickers bez pieczenia.

A teraz pora na nasz pyszny krem. Rozsmarowujemy pierwszą warstwę na herbatnikowym spodzie, po czym przykrywamy ją pozostałą częścią ciasta. Znów nakładamy krem i wygładzamy wierzch. Ciasto chowamy do lodówki i zabieramy się za ostatni krok.

Robimy polewę

  • 200 ml śmietanki 36%,
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady.

Śmietankę podgrzewamy. Czekoladę połamaną na kawałki wrzucamy do śmietanki i mieszamy. Polewa powinna być gładka, dlatego podgrzewamy ją i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Pozostawiamy na parę minut.

Voila!

Słodkie dzieło wyjmujemy z lodówki i oblewamy je czekoladową polewą. Zanim jednak nacieszymy się jego smakiem, pozwalamy mu wrócić do lodówki i czekamy minimum 2 godziny. Pyszności!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!