Zetrzyj 4 jabłka na tarce, a następnie ułóż je na wierzchu ciasta z twarogiem. To najlepsza szarlotka, jaką kiedykolwiek jadłam: Oto przepis

W tym przepisie robi się domowy jabłecznik, ale w inny sposób. Dodaje się do niego twaróg. Rezultat jest pyszny i łatwy do przygotowania. Potrzebujesz tylko kilku składników.

Przygotowanie ciasta

  • 0,5 kg mąki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 200g cukru pudru
  • 250g masła
  • 2 średnie jajka,
  • 1/4 łyżeczki soli

Przygotuj nadzienie

  • 4 duże jabłka lub 6 małych jabłek
  • 500 g twarogu,
  • 100 g kwaśnej śmietany,
  • 1 średnie jajko,
  • 80 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta wanilii
  • 1-2 łyżki mąki lub skrobi.

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!