Zetrzyj 4 jabłka na tarce, a następnie ułóż je na wierzchu ciasta z twarogiem. To najlepsza szarlotka, jaką kiedykolwiek jadłam: Oto przepis
W tym przepisie robi się domowy jabłecznik, ale w inny sposób. Dodaje się do niego twaróg. Rezultat jest pyszny i łatwy do przygotowania. Potrzebujesz tylko kilku składników.

Przygotowanie ciasta
- 0,5 kg mąki
- 10 g proszku do pieczenia
- 200g cukru pudru
- 250g masła
- 2 średnie jajka,
- 1/4 łyżeczki soli
Przygotuj nadzienie
- 4 duże jabłka lub 6 małych jabłek
- 500 g twarogu,
- 100 g kwaśnej śmietany,
- 1 średnie jajko,
- 80 g cukru pudru
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta wanilii
- 1-2 łyżki mąki lub skrobi.