Chrupiące i szybkie szarlotki wypiekane w 15 minut: Błyskawiczne, pachną w całym domu i smakują fantastycznie.

Pyszne domowe ciastka. Są kruche, szybkie i wszyscy w domu je uwielbiają.

Składniki:

  • 300 mąki pszennej
  • 80 gramów kr. cukier
  • 75 ml mleka
  • 3 jajka
  • 50 g miodu
  • 70 ml masła
  • wanilia
  • 10 g proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • 2 jabłka
  • dżem morelowy
  • rodzynki

Do posypania

  • Wiórki kokosowe lub cukier puder

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem na piankę.

Dodaj mleko, roztopione masło, płynny miód. Mieszamy.

Do mieszanki dodajemy również przesiane składniki luzem. Mieszamy jedno ciasto. Ciasto układamy w torbie cukierniczej. Dozować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Dodaj pokrojone jabłka i rodzynki.

Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.

Upieczone ciasteczka posmaruj dżemem wymieszanym z wodą. Posyp wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem.

Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!