Zaskoczę Cię przepisem. Do blendera włóż garść szpinaku, 2 jajka i płatki owsiane – wszyscy się zajadają tym danie.
Zdrowe odżywianie i styl życia to Twoja pasja? Przyjemność sprawia Ci próbowanie nowych rzeczy i eksperymentowanie w kuchni?
Pora byś spróbował zrobić te fantastyczne naleśniki szpinakowe z serem w środku. Ich kolor, który daje szpinak, sprawi, że zobaczysz wiosnę na talerzu i zachęci do jedzenia dosłownie każdego.

Aby zrobić to danie potrzebujesz:
- 2 jajka
- 150 g szpinaku
- 150 g płatków owsianych
- twardy ser
- 400 ml wody (2 x 200 ml)
- 2 łyżki oleju (najlepiej słonecznikowego)
- pieprz, sól do smaku
Szpinak myjemy, kroimy na drobne kawałki, a następnie blendujemy. W misce łączymy płatki owsiane i jajka.

Wlewamy 200 ml wody i mieszamy do momentu aż powstanie gładka masa. Całość odstawiamy na pół godziny.

Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy olej i pozostałą wodę. Po raz kolejny mieszamy, a następnie dodajemy papkę powstałą ze szpinaku.

Używając chochli nakładamy trochę ciasta na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażymy naleśnika, na którego wysypujemy starty ser.