Nie przegap przepisu, ponieważ w sklepie po prostu tego nie kupisz: Roladka w 20 minut.
Proponuję Wam przepis na bardzo smaczną i delikatną roladę idealną na rodzinne spotkanie przy kawie czy herbacie.
Jest przygotowywana bardzo szybko i prosto, tylko 20 minut i pachnący wypieki jest już na Twoim stole! Prawdopodobnie nie próbowałeś tak smacznej rolady!
Składniki
- jajka – 4 sztuki;
- cukier – 150 gramów;
- mleko w proszku – 150 gramów;
- mąka – 120 gramów;
- proszek do pieczenia – 12 gramów;
- kakao – 70 gramów;
Do nadzienia
- masło – 150 gramów;
- mleko skondensowane – 1 puszka;
- banan – 1 sztuka;
- cukier puder – do dekoracji.

Przygotowanie
Ubij jajka, kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj cukier. Dodaj proszek do pieczenia, mleko w proszku i kakao do mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałą suchą mieszaninę stopniowo dodaj do ubitej, jajecznej masy. Mieszaj bardzo ostrożnie. Aby przygotować śmietankowe nadzienie wlej skondensowane mleko do głębokiej miski i dodaj miękkie masło.
Dobrze wymieszaj mikserem. Obierz banana i rozdrobnij widelcem na puree.Dodaj banana do skondensowanego mleka i ubij wszystko ponownie, aż będzie gładkie. Na blasze połóż papier do pieczenia i rozłóż ciasto.