Jest to przepis na przepyszny deser, który niesamowicie w łatwy sposób może wykonać w domu, oraz który dostarczy przyjemnych doznań smakowych.
Wszystkie owoce w pierwszej kolejności należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie pokroić kolejno na małe kawałeczki bądź kostkę. Gdy owoce są już pokrojone należy polać je sokiem z wyciśniętej cytryny.
Owoce póki co najlepiej wstawić do lodówki. Następnie do garnka należy wlać mleko i wymieszać w nim budynie o smaku karmelowym lub toffi.
Gdy budyń zgęstniej i zacznie się gotować trzeba przytrzymać go w fazie gotowanie przez około dwie trzy minuty. Następnie na blaszce np. pieczenia do babek, która ma charakterystyczny otwór w środku układamy wszystkie owoce.
Później całość należy przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około dwie godziny. Następnie wyciągamy cały deser i na blachę wylewamy karmel.
Następnie całość posypujemy płatkami migdałowymi, które wcześniej można lekko usmażyć na suchej patelni. Gdy migdały znajdą się na blaszce całość z powrotem należy wsadzić do lodówki i odczekać parę godzin aż do momentu gdy ciasto całkowicie stężeje.
Wtedy owoce znajdą się na górze i ciasto będzie reprezentowało się rewelacyjnie. Ciasto należy przechowywać w lodówce.