Nieskromnie przyznam, że tortille cieszą się zainteresowaniem gości i wszystkie błyskawicznie znikają z talerza. Ich doskonały smak uzupełnia w perfekcyjny sposób aromatyczny farsz. Spróbuj przygotować je samodzielnie!
Najpierw obierz cebule, a następnie pokrój je w drobną kosteczkę. Podsmaż je na rozgrzanym oleju. Dodaj do niej 2 łyżki ketchupu. Paprykę, ogórka i szynkę też pokrój w kostkę. Teraz przyszła pora na ser, który trzeba zetrzeć na tarce. Dodaj, w zależności od indywidualnych preferencji – śmietanę lub majonez.
Dopraw farsz solą do smaku. Dokładnie wszystko wymieszaj. Przygotuj porcję farszu na każdej z tortilli. Zwiń placek ciasno i pokrój go na małe kawałki. Wbij jajka do miski. Roztrzep je rózgą z 2 łyżkami mleka i odrobiną soli do smaku.
Zanurzaj w tak przygotowanej panierce kolejne kawałki tortilli. Smaż je na rozgrzanym oleju na małym ogniu, aby z każdej strony się zarumieniły.