Każda gospodyni powinna znać kulinarne triki, o których mało kto wie.

Aby je wyczarować, ziemniaki po obraniu zalej słoną wodą, po 7 minutach ją odlej, a ziemniaki przed pieczeniem posmaruj olejem roślinnym.

Upieczenie idealnego sernika wcale nie jest trudne!

Wystarczy na czas pieczenia umieścić w piekarniku pod formą z ciastem naczynie z gorącą wodą, a następnie studzić sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.

Pierogi w paski? To łatwiejsze niż myślisz!

Podziel ciasto na pierogi na pół, do jednej z części dodaj kakao, po czym rozwałkuj obie części i umieść jedną warstwę na drugiej.

Następnie ponownie ostrożnie rozwałkuj, zwiń tak przygotowane ciasto w rulon i podziel na plastry, z których uformujesz pojedyncze pierogi na słodko – z serem lub owocami.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!