Udka po wyjęciu z piekarnika będą wręcz rozpływały się w ustach, a wszystko to za sprawą keczupu i majonezu! Kto z nas nie lubi drobiu i tego, z jaką łatwością mięso to przenika smakiem przypraw i dodatków? Nie inaczej będzie tym razem!
Do stworzenia marynaty polecam keczup oraz majonez z wyższej, sklepowej półki. W tym aspekcie nie ma co oszczędzać.
W pierwszej kolejności oczywiście myjemy udka, następnie osuszamy je i obsypujemy solą. Przechodzimy do tworzenia marynaty – mieszamy ze sobą starannie keczup, majonez, słodką paprykę oraz majeranek.
Po upływie odpowiedniej ilości czasu, przekładamy udka do naczynia żaroodpornego i każdy kawałek mięsa delikatnie obsypujemy przyprawą chilli. Między udka wciskamy kawałki drobno pokrojonego czosnku.
Pod koniec pieczenia, sprawdzamy stan udek widelcem. Jeśli wszystko jest jak należy, ściągamy przykrycie i pozostawiały w piekarniku na kolejne 5 minut, aby się dobrze przypiekły z zewnątrz.