40 sztuk z 3 jajek: Domowe proste wianki z kremem serowym – pół godziny i masz je na stole

Doskonały przepis na szybkie i łatwe domowe ptysie, z którymi naprawdę każdy sobie poradzi. Wystarczy postępować zgodnie z tymi prostymi instrukcjami, a otrzymasz fantastyczny, smaczny deser!

Potrzebujemy:

Na ciasto:

  • Mąka – 150 g
  • Woda – 350 ml
  • Masło – 150 g
  • Jajka – 3 szt.
  • Sól – 1/4 łyżeczki

Krem:

  • Śmietana 36% – 200 ml
  • Twaróg – 170 g
  • Cukier puder 50-100 g

Przygotowanie:

Włóż masło i wlej wodę do garnka.  Postaw naczynie na kuchence i podgrzej, aż masło się rozpuści. Dodaj mąkę i mieszając stwórz jednolite ciasto.

Przełóż je do miski i odstaw.

W miseczce wymieszaj jajka ze szczyptą soli.

Zacznij ubijać jeszcze ciepłe ciasto za pomocą miksera i stopniowo małymi porcjami dodawaj jajka.

Ubijaj, aż uzyskasz kremową konsystencję.

Ciasto włóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj z niej krągłe ciasta na wyścielaną papierem do pieczenia blaszkę.

Ustaw piekarnik na temperaturę 250 stopni i piecz przez około10 minut.

Następnie przekrój ciasta na pół i przygotuj krem.

Ubij śmietanę z twarogiem i cukrem.

Pomiędzy dwie części ciasta wyciśnij krem, złóż i gotowe! Możesz posypać je jeszcze odrobiną cukru pudru.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!