Zaczynamy od polędwicy wieprzowej. Pokrój na równe kawałki o szerokości dużego noża.
Kawałki mięsa solimy i doprawiamy, wkładamy do miski i polewamy oliwą. Odstawić na 10 minut by mięso przeszło przyprawami. W międzyczasie obierz czosnek i cebulę i drobno posiekaj. Następnie upiecz mięso na gorącej patelni z olejem roślinnym z obu stron.
Następnie wykładamy mięso na miskę i pozwalamy, aby masło rozpłynęło się na patelni, na której smażymy cebulę z czosnkiem. Dodać liście szałwii i oprószyć mąką. Smaż przez kilka minut, cały czas mieszając.
Następnie wlej białe wino, sól, dopraw, wymieszaj. Dodajemy bulion. Gotuj przez około 3 minuty, cały czas mieszając .
Do sosu dodaj ser, mieszając, pozwalając mu się rozpuścić. Następnie przecedź sos przez sito.
Na koniec polej mięso sosem i podawaj z ulubionymi dodatkami.