Jest to niesamowicie smaczne danie, które z pewnością idealnie ozdobi nawet świąteczny stół. Możesz również na co dzień rozpieszczać swoich bliskich jego pysznym smakiem, gdyż receptura nie jest skomplikowana i z przyjemnością i łatwością można ją przyrządzić.
Do miski wlej olej, dodaj sos sojowy, musztardę francuską, przyprawy, sól i dobrze wymieszaj. Teraz pokrój wieprzowinę tak, jakbyś miała ją pokroić w plastry, ale nie przekrajaj jej do końca.
Mięso przełóż do naczynia do pieczenia, posól każdy kawałek mięsa z obu stron, a następnie nałóż przygotowaną marynatę na powierzchnię i dobrze natrzyj nią mięso. Następnie przykryj folią spożywczą i pozostaw do zamarynowania w lodówce na 2 godziny.
Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Umyj pomidory i pokrój go w koła. Przygotuj również twardy ser, który również musisz pokroić w cienkie plasterki. Po dwóch godzinach wyjmij mięso z lodówki i kolejno w nacięcia wkładaj czosnek, plastry pomidora i na końcu plasterki sera.
Zawiń danie w folię, którą w kilku miejscach należy przekłuć wykałaczką i włóż do nagrzanego do 180 ° C piekarnika. Piecz około 1,5 godziny. Około 20 minut przed końcem pieczenia odchyl folię i piecz bez niej.
Mięso jest pięknie złote, soczyste i niesamowicie smaczne.
Życzę smacznego!