Zamień ryż i ziemniaki na tę fantastyczną przystawkę i rozpocznij odchudzanie. Smak tego przepisu jest doskonały, a rezultaty nie pozwolą Ci czekać.
Na sos:
Kapustę pokroić w cienkie plasterki i włożyć do miski. Odetnij końce cukinii i obierz je skrobakiem.
Marchewkę obrać i odciąć końcówki. Na koniec obierz ziemniaki.
Cukinię pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę do innej miski.
Usuń łodygę i nasiona z pieprzu. Pokroić w plastry i przełożyć do osobnej miski.
Wlej oliwę z oliwek do małej miski. Dodać sól i pieprz i wymieszaj.
Dodaj starty czosnek i ponownie wymieszaj. Stopniowo umieszczaj warzywa w torbie do pieczenia.
Wlej mieszaninę olejów, zamknij torebkę i dobrze wymieszaj. Za pomocą szpikulca zrób małe dziurki w torbie.
Umieść torbę z warzywami na blasze do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 60 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj śmietanę, musztardę do małej miski i wymieszaj łyżką. Następnie dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek, posiekany koperek i wymieszać.