Nowe danie, w którym zakocha się każdy, kto go spróbuje. Przepis jest łatwy oraz szybki. Składniki są podstawowe a smak przepyszny. Każdy twój gość będzie prosił o przepis 🙂
Pałeczki to doskonały dodatek do dań z mięsem., ale nie tylko. Mogą również zastąpić chipsy podczas seansu filmowego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
Ziemniaka cienko obierz oraz pokrój w plasterki. Następnie gotuj na parze przez ok.20 minut. Jeśli wolisz możesz go ugotować w wodzie.
Po ugotowaniu odlej wodę i rozgnieć plasterki na puree. Dodaj drożdże, sól, pieprz, jajko oraz ciepłe mleko. Wymieszaj składniki.
Do wymieszanego ciasta dodaj przesianą mąkę, ponownie wymieszaj, przykryj i odstaw na ok 1 godzinę. Po tym czasie pokrój szczypiorek i dodaj go do ciasta.
Wymieszaj powoli. Tak powstałe ciasto przełóż do woreczka foliowego. Na głęboką patelnię wlej olej, podgrzej.
Utnij jeden róg z woreczka foliowego i porcje ciasta wyciskaj na gorący olej. Smaż na złoty kolor.
Usmażone pałeczki wyjmuj na ręcznik papierowy, aby wciągnął nadmiar oleju. Przekąska gotowa.