Jest to świetna propozycja na obiad, która z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jest to danie wegetariańskie, więc sprawdzi się nawet w postne dni.
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w ćwiartki. Jeżeli bulwy są młode, to ich nie obieraj. Umyj wszystkie grzyby, odsącz je, a następnie pokrój na mniejsze części. Marchewki oskrob, a potem pokrój w średniej grubości plasterki.
Posiekaj czosnek i pokrój koperek, jeśli jest świeży. Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski i dokładnie je wymieszaj. Dodaj także trochę soli, pieprzu i innych przypraw, które lubisz. Wlej też odrobinę oleju roślinnego. Wszystkie produkty jeszcze raz wymieszaj i odstaw na pół godziny, by połączyć smaki. Włącz piekarnik, nagrzej go do 200 stopni i wstaw składniki włożone w rękaw do pieczenia.