Rano: tak, jak poprzednio zacznij dzień szklanką wody z sokiem cytrynowym 30 minut przed jedzeniem. Na śniadanie przygotuj 100 g chudego twarogu z koperkiem i 1/2 papryki. Wypij zieloną herbatę bez cukru.
W ciągu dnia: porcja zupy marchewkowej oraz 50 g gotowanej piersi z kurczaka.
Wieczorem: na kolację zrób sałatkę z 1/2 awokado, 100 g kukurydzy z puszki i ulubionych ziół. Do smaku dodaj odrobinę soku z cytryny oraz oliwy z oliwek, podaj z 2 kromkami chleba otrębowego.
Rano: ponownie wypij szklankę wody z sokiem z cytryny przed jedzeniem.
Dzisiejsze śniadanie to owsianka – 200 g płatków owsianych gotowanych na wodzie bez dodatku cukru, podawana z suszonymi owocami, np. morelami, śliwkami lub rodzynkami. Do picia wybierz niesłodzoną zieloną herbatę.
W ciągu dnia: 200 g ulubionej morskiej ryby ugotuj na parze i zjedz z dodatkiem gulaszu z cukinii.
Wieczorem: wykorzystaj resztę awokado i przygotuj sałatkę zgodnie z przepisem z poprzedniego dnia.