Rano: jak zwykle pół godziny przed jedzeniem napij się wody z sokiem z cytryny. Zjedz podobne śniadanie jak pierwszego dnia – odtłuszczony jogurt z otrębami owsianymi oraz 2 jajka. Nieco później po posiłku możesz wypić herbatę lub kawę bez cukru.
W ciągu dnia: ryba morska na parze podana z gulaszem z cukinii.
Wieczorem: zetrzyj na tarce kawałek selera, marchew i jabłko, wymieszaj i dopraw sokiem z cytryny oraz oliwą. Zjedz około 250 g takiej sałatki z pieczywem z otrębów owsianych.
Rano: podobnie, jak w innych dniach wypij na pusty żołądek szklankę wody z sokiem z cytryny. Po upływie 30 minut czas na śniadanie, czyli 100 g chudego twarogu i 1/2 papryki, do tego zielona herbata bez cukru.
W ciągu dnia: przygotuj 1 klops z piersi indyka, podaj z sałatką z selera, marchewki i jabłka.
Wieczorem: 200 g sałaty, rukoli lub szpinaku wymieszaj z dowolnymi warzywami. Dodaj 20 g twardego sera i zjedz z kromką chleba owsianego.
Proponowany jadłospis opiera się na produktach o dużej zawartości błonnika i białka, przy jednoczesnym ograniczeniu węglowodanów.