Czosnek z wędzonym mięsem – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz.

Składniki:

  • 2 łyżki smalcu
  • 10 ząbków czosnku
  • 120 g wędzonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • sól i pieprz
  • 1 l wędzonego bulionu
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 kromki chleba
  • łyżka smalcu do grzanek

Proces przygotowania

Oczyść czosnek, przekrój każdy ząbek i usuń zieloną kiełkę. Na smalcu podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę wędzone mięso i podsmażyć, zalać bulionem i dodać zmiażdżony czosnek. Sól, pieprz, dodaj pokrojone ziemniaki i majeranek. Gotuj około 15 minut i w razie potrzeby dodaj więcej wyciśniętego czosnku, aby zupa nabrała odpowiedniego smaku. Podawane z tostami z grzankami.

error: Treść zabezpieczona !!