Drobne kawałki kurczaka po chińsku: raz dwa i gotowe. Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem
Unikalny, szybki i banalnie prosty przepis na obiad, do przygotowania już w 15 minut!
Delikatne kawałki kurczaka w wyrazistym sosie, smakują wyśmienicie a wymagają jedynie kilku składników.

Do przygotowania potrzebujesz
- udo lub pierś z kurczaka (w przypadku udka, należy pozbyć się kości i skóry przed gotowaniem)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 por
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka sosu Worchester
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj sól i pieprz. W osobnej misce przygotuj marynatę, wymieszaj sos sojowy, sos Worchester, imbir, kurkumę i olej, po uzyskaniu jednolitej marynaty dodaj mięso.
Następnie, połowę pora pokrój w plasterki i dodaj do mięsa.
Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, podsmaż na dużym ogniu przez kilka minut – nie przeciągaj za długo, mięso może zrobić się suche i gumowe.

Pod koniec smażenia dodaj drugą połowę pora. Podawaj z dowolnymi dodatkami.