Oto przepis na znakomity i chrupiący kalafior – jest naprawdę przepyszny, robię go 2 razy w tygodniu.
Każdy z nas chyba marzy o idealnym, chrupiącym i aromatycznym kalafiorze. Dzięki temu przepisowi zaserwujesz kultowe danie w nieco innym, ale również lepszym wydaniu!

Co będzie Ci potrzebne?
- 1 kalafior
- 1 szklanka wody
- olej do smażenia
- 110 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka mielonej, czerwonej papryki
- 1 łyżeczka papryczek chili
- 15 ml mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka soli
Przejdźmy do przygotowania:
Kalafior na samym początku należy dokładnie umyć i pokroić na większe kawałki.


Na większą patelnię wlej 200 ml wody i zagotuj ją. Następnie włóż do niej plastry kalafiora i gotuj przez około 7-8 minut.

Przygotuj miskę, w której wymieszasz wszystkie sypkie składniki, czym następnie obsmarujesz warzywa. W kolejnej miseczce ubij mleko wraz z jajkami.

Kalafior obtocz najpierw w mące, następnie w jajkach, po czym znowu w sypkiej mieszance.
