Karkówka po cygańsku to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy są amatorami mięsa, lubią eksperymentować w kuchni i chcą sami przygotowywać posiłki.

Smaczna, aromatyczna i pożywna karkówka po cygańsku. Każda gospodyni powinna wypróbować ten przepis, który posmakuje dorosłym i dzieciom. Łatwy przepis przypadnie do gustu nawet osobom początkującym w kuchni!

Miłośnicy dań mięsnych z pewnością ucieszą się z takiego obiadu. Karkówka po cygańsku zaskakuje niezwykłym aromatem, samo mięso jest bardzo soczyste i miękkie tak, że dosłownie rozpływa się w ustach. Karkówka smakuje najlepiej z dodatkiem świeżej surówki.

Karkówka przygotowana w ten sposób jest daniem bardzo efektownym, spokojnie można podawać ją również na rodzinnych przyjęciach. Danie nie ustępuje w niczym potrawom z wykwintnych restauracji.

Składniki:

  • dobrej jakości karkówka – 1,5 kilograma
  • jasne lub ciemne piwo – 60 ml
  • olej słonecznikowy – 100 ml
  • przyprawa gyros  – 2 łyżki
  • miód – jedna łyżka
  • ziemniaki – jeden kilogram
  • cebule – 2 sztuki
  • boczek surowy w plastrach – 100 gramów
  • czosnek – 5 ząbków
  • śmietana kremówka – 200 gramów
  • natka pietruszki – jeden pęczek
  • sól i pieprz oraz czosnek w proszku

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!