Znikają ze stołu w kilka chwil: Przepis na gniazda mięsne Kilimanjaro – Hit w mojej kuchni.
Danie, którym zachwycisz całą swoją rodzinę. Dzięki temu przepisowi ugotujesz wyjątkowe i przepyszne danie, jakim są gniazda mięsne „Kilimanjaro”.
Zdarza się, że każdy z nas ma dzień, w którym ma się ochotę na ugotowanie czegoś niezwykłego. Dlatego przygotowaliśmy prosty przepis. Dzięki niemu przyrządzisz bardzo smaczne i wyjątkowe gniazda mięsne. Do ich nadzienia idealnie nada się puree ziemniaczane z serem, które zapewni niesamowity i doskonały smak. Każdy będzie zachwycony!
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 0,5 pęczka pietruszki
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 40 g masła
- 4 ziemniaki
- 50 ml mleka
- 50 g twarogu
- 30 g sera cheddar
- 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
- 300 ml wody
- koperek do smaku
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2,5 łyżeczki soli