Delikatne bułeczki – są przysmakiem, który kocha cała moja rodzina. Delikatne jak puch.

Jednym z przysmaków jakie kocha moja rodzina i jadłaby je non stop, są bułeczki ze skondensowanym mlekiem.

Są delikatne jak puch, rozpływają się w ustach, a dodatkowo są bardzo delikatne. Może są trochę czasochłonne, ale ze względu na ich niezapomniany smak naprawdę warto, dlatego też dzielę się przepisem z Wami.

Składniki na obłędne babeczki są następujące:

  • 400-420 g mąki,
  • jajko 1 sztuka,
  • 200 g ciepłego mleka,
  • 3 łyżki stołowe cukru,
  • 50 g masła,
  • 7 g drożdży,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 łyżki oleju roślinnego.

Dodatkowo na kruszonkę, którą posypiemy bułeczki będziemy potrzebować:

  • 30 g cukru,
  • 30 g mąki,
  • 15 g masła.

Pamiętaj również o nadzieniu, do którego możesz użyć gotowego mleka skondensowanego, masy krówkowej lub masy o innym smaku, który lubisz Ty i Twoja rodzinka.

Jeśli mamy wszystkie składniki zabieramy się za przygotowanie naszych bułeczek. Zaczynamy od podgrzania niewielkiej ilości mleka, do którego dodajemy 1 łyżkę cukru i drożdże. Składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 góra 30 minut…

error: Treść zabezpieczona !!