Choć przepis ten jest bardzo prosty, jest to jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Delikatne ciasto, ulubione owoce – mistrzostwo

Choć przepis ten jest bardzo prosty, to uważam, że jest to jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Delikatne ciasto, ulubione owoce to połączenie, któremu nikt się nie oprze!

Potrzebujesz:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • ½ szklanki oleju
  • Owoce do smaku np. maliny, truskawki, jagody (świeże lub z puszki)

Przygotowanie:

Najpierw przygotuj ciasto. W jednej misce wymieszaj mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia.

W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem i olejem za pomocą trzepaczki. Następnie wlej mokrą mieszankę do mąki i delikatnie wymieszaj ciasto.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia lub dokładnie natrzyj olejem. Wlej ciasto, ułóż owoce.

Piecz około 30 minut w temperaturze 170-180 o C. Jeśli masz dużo owoców, możesz wybrać większą blachę tj. około 30×40 cm, ciasto będzie niższe więc możesz je piec krócej.

Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. Smacznego! Życzymy dobrego smaku! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!