Pyszne ciasto kawowe bez pieczenia – z nutellą i twarogiem: Najlepszy deser z aromatem kawy jaki jadłam

Kiedy nachodzi mnie nagle ochota na coś słodkiego i pysznego do kawy, często korzystam z tego banalnie prostego przepisu!  Ten czekoladowo-serowy deser jest niezwykle delikatny i pachnie obłędnie. W zaledwie 10 minut jesteś w stanie przygotować niesamowity deser, który zachwyci smakiem Twoich domowników oraz gości.

Możesz go zrobić np. w jednym, większym naczyniu do serwowania, misce lub w mniejszych porcjach np. w pucharkach/szklankach.

Potrzebujesz:

  • 2 niskotłuszczowe twarożki
  • 250 ml śmietany 18 %
  • Cukier puder do smaku
  • 50 ml śmietany kremówki
  • Nutella (ok. 150 g)
  • Mielona kawa
  • Opakowanie biszkoptów

Przygotowanie:

Wlej śmietanę 30% do miski i ubij. Dodaj twarożek zmieszany ze śmietaną 18% i cukrem, dalej ubijaj.  Przygotuj miskę, ułóż w niej  biszkopty, posyp kawą i wyłóż na wierz 1/2 kremu. Kolejną warstwą będzie Nutella, możesz ją łatwo rozprowadzić za pomocą szprycy cukierniczej.

Ułóż drugą warstwę biszkoptów, posyp kawą i posmaruj resztą kremu.

Kolejna warstwa to znów Nutella, a wierzch możesz posypać np. posiekanymi orzechami. Deser najlepiej schłodzić w lodówce i podawać do stołu! Życzymy smacznego! 

error: Treść zabezpieczona !!