Dwa sposoby na wykorzystanie skórki cytryny na bolące stawy. Zastosuj je i zapomnij o bólu raz na zawsze

Każdy wie, że cytrusy mają w sobie mnóstwo witamin.

Cytryna jest jednym z tych owoców bogatych w witaminy i minerały potrzebne naszemu organizmowi. Między innymi jest to witamina A, C, B1, B6, potas, wapń, kwas foliowy, fosfor, pektyn, i bioflawonoidy.

Bogaty skład cytrusów pomaga w walce z rozmaitymi chorobami. Regularne spożywanie cytryny wzmacnia nasz organizm, poprawia naszą odporność, reguluje trawienie i dobrze wpływa na wątrobę i jelita. Skórkę z cytryny można wykorzystać w walce z bólami stawów.

Poniżej przedstawiamy dwa sposoby jak zadbać o nasze stawy.

Sposób 1:

Dwie cytryny dokładnie umyj i obierz ze skórki. Włóż do słoika z odrobioną oliwy z oliwek. Tak przygotowaną cytrynę zamknij szczelnie w słoiku na dwa tygodnie.

Po upływnie określonego czasu cytryna jest gotowa do wykorzystania. Namocz gazę w słoiku i przyłóż do bolącego miejsca. Owiń bolące miejsce i zabezpiecz przez ubrudzeniem pościeli. Gazę pozostaw na całą noc.

Sposób 2:

Wyparz cytrynę i zetrzyj cienko skórkę z cytryny bez białej części. Startą skórkę przyłóż bezpośrednio do bolącego miejsca i owiń bandażem. Opatrunek pozostaw na kilka godzin lub całą noc

error: Treść zabezpieczona !!