Zrobisz go w domu Antybiotyki nie będą Ci już potrzebne. Syrop z czosnku działa 10 razy mocniej niż antybiotyk!

Wyjątkowo silny syrop z czosnku znajduje zastosowanie jako antybiotyk neutralizujący bakterie Gram-dodatnie i Gram-ujemne. Ma właściwości przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Świetnie sprawdza się też jako stymulator krążenia krwi i limfy krążącej w naszych żyłach.

W wypadku przypadłości takich jak astma, natrętnego kaszlu, bólów gardła, zapalenia dróg oddechowych czy infekcji oskrzeli i problemów z oddychaniem – ten naturalny lek, sporządzany na bazie na świeżego czosnku jest wielokrotnie skuteczniejszy od antybiotyków.

Bezpiecznie może być wykorzystywany również jako suplement diety, który ze względu na swoje właściwości warto spożywać każdego dnia. Co ważne, nie będzie konieczne kupowanie masy drogich produktów, żeby przygotować ten syrop. Wystarczą 3 podstawowe składniki.

Składniki:

  • ½ szklanki miodu
  • ¼ szklanki organicznego octu jabłkowego
  • główka czosnku
  • ½ szklanki wody

Sposób przygotowania:

  • Czosnek obierz i drobno posiekaj.
  • Wymieszaj wszystkie składniki i zamknij w czystym słoiku.
  • Odczekaj minimum 12 godzin zanim zaczniesz stosować syrop.
  • Po upływie tego czasu odcedź i przechowuj go w ciemnym i chłodnym miejscu.

Jak korzystać z syropu

W zależności od potrzeby stosuj następujące dawki wyciągu z czosnku:
  • W celu profilaktyki: 5 kropli syropu dziennie.
  • W wypadku choroby: 1 łyżka syropu w dwugodzinnych odstępach czasu, aż do pełnego wyzdrowienia.

Korzyści zdrowotne

Skuteczność tej metody wynika z zawartych w syropie składników. Miód jako źródło witamin, minerałów i enzymów skutecznie wspomaga naturalny system immunologiczny w walce z wolnymi rodnikami, ponieważ zawiera substancje przeciwutleniające. Ponadto dzięki właściwościom przeciwzapalnym i antybakteryjnym przynosi ulgę podczas przeziębienia, kaszlu czy innych typowych dla jesienno-zimowej aury dolegliwości. 

Podobnie jak miód ocet jabłkowy charakteryzuje się silnymi właściwościami przeciwbakteryjnymi i antywirusowymi, dzięki czemu wzmacnia organizm, pobudzając go do walki z wirusami i bakteriami chorobotwórczymi.

Składnik ten jest bogaty w mikroelementy, enzymy i bakterie, pozytywnie wpływające na ogólny stan zdrowia. I najważniejszy – czosnek, działa jak naturalny antybiotyk. Jego szeroki zakres działań bakteriobójczych neutralizuje jedynie szkodliwe dla zdrowia mikroorganizmy.

Czyni go to skuteczniejszym od chemicznych środków chętnie przepisywanych przez lekarzy. Potwierdzono również grzybobójcze właściwości czosnku. Dzięki znajdującej się w czosnku allicynie (dziesięciokrotnie silniejszej niż penicylina), stanowi on środek numer 1 w walce z infekcjami wirusowymi.

error: Treść zabezpieczona !!