To najlepsze połączenie, jeśli mowa o domowych frykasach. To ciasto zrobisz w chwilę. Wypróbuj nasz przepis, a przekonasz się, że nie ma lepszego dodatku do kawy!
Jabłka umyj i zetrzyj dokładnie na tarce (grube oczka). Wrzuć do miski mąkę, cukier, olej, mleko, jajka, kakao, cukier waniliowy, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
Tak przygotowane ciasto wylej na formę (30cm x 40cm), uprzednio posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia.
Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 30 min. Po upieczeniu możesz posmarować wierzch ciasta ulubionym dżemem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do lekkiego ostygnięcia, następnie wymieszaj ze śmietaną. Wylej polewę na wierzch ciasta, równo ją rozsmarowując. Jeśli jesteś fanem czekolady, posyp wypiek tartą czekoladą.