Kefirowy przysmak w 10 minut: To najlepszy biszkopt jaki jadłam, z ukrytym nadzieniem w środku

Doskonałe i wyjątkowo miękkie ciasto na bazie kefiru, którego przygotowanie naprawdę jest banalnie proste, a jego smak powala!

Potrzebujesz:

Ciasto:

  • Jajka 2 szt.
  • Cukier 100 gramów
  • Kefir 180 ml
  • Roztopione masło 100 g
  • Mąka 200 g
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Cukier puder do posypania
  • Dżem do smaku (np. wiśniowy)

Przygotowanie:

Najpierw wymieszaj trzepaczką jajka, kefir, roztopione masło i cukier. Następnie dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj ciasto.

Połowę ciasta wylej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Do ciasta dodaj dżem. Za pomocą szpikulca rozprowadzić go po powierzchni.

Wylej resztę ciasta, wygładź powierzchnię. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!