Pod bieżącą wodą umyj udka z kurczaka i osusz je papierowym ręcznikiem. Umieścić je w większej misce. Doprawić udka kurczaka, dodając do potrawy czerwoną paprykę. Dodać do potrawy czarny pieprz i doprawić solą. Wymieszać sos sojowy i miód z olejem. Do osobnej miski dodać obrany i rozgnieciony czosnek.
Większą część marynaty przełożyć do miski razem z udkami. Natrzeć kurczaka marynatą i odstawić na co najmniej 30 minut. W czasie, gdy marynata jest mieszana, przygotować boki. Pokroić ziemniaki w drobną kostkę.
Rozgrzać piekarnik do 190°C. Wstawić naczynie z ziemniakami do piekarnika na około pół godziny. Ułożyć udka z kurczaka na blasze do pieczenia, kładąc papier. Piec udka kurczaka w temperaturze 190°C przez 40 do 45 minut. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, przygotować dodatki. Zacznij od pokrojenia cebuli.
Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodaj do oleju czosnek, grzyby, sól i szczyptę pieprzu. Umieść usmażone warzywa w naczyniu żaroodpornym i ułóż je na ziemniakach. W misce połączyć jajko, śmietanę i starty ser.