Znikają ze stołu w kilka chwil: Przepis na gniazda mięsne Kilimanjaro – Hit w mojej kuchni.

Danie, którym zachwycisz całą swoją rodzinę. Dzięki temu przepisowi ugotujesz wyjątkowe i przepyszne danie, jakim są gniazda mięsne „Kilimanjaro”.

Zdarza się, że każdy z nas ma dzień, w którym ma się ochotę na ugotowanie czegoś niezwykłego. Dlatego przygotowaliśmy prosty przepis. Dzięki niemu przyrządzisz bardzo smaczne i wyjątkowe gniazda mięsne. Do ich nadzienia idealnie nada się puree ziemniaczane z serem, które zapewni niesamowity i doskonały smak. Każdy będzie zachwycony!

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 40 g masła
  • 4 ziemniaki
  • 50 ml mleka
  • 50 g twarogu
  • 30 g sera cheddar
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • koperek do smaku
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!