Mikstura z aloesem: Koniecznie zapisz ten przepis – najlepsza pomoc w walce z obolałymi stawami i reuamtyzmem

Koniecznie musisz zapisać ten przepis jeśli borykasz się z obolałymi stawami lub reumatyzmem. Mikstura z aloesu to najlepsza mieszanka, która pomoże w walce z bólem.

Uprawiana w wielu domach roślina jest cennym źródłem dobroczynnych składników. Aloe vera może być stosowana do leczenia wielu dolegliwości, a także świetnie sprawdza się w walce z problemami natury kosmetycznej.

Dziś mam dla Wam przepis, który według mnie jest doskonały. Zwalcza bóle stawów, świetnie sprawdza się również na zmarszczki i przy wypadaniu włosów, to środek, który działa na wiele problemów.

Liść Aloe Vera w wodzie

Warto znać ten prosty sposób by wydobyć z liścia to co najcenniejsze. Przed przystąpieniem do jakichkolwiek czynności należy włożyć liść Aloe Vera na co najmniej 24 godziny do wody. To czas w, którym woda pochłonie toksyczne substancje, które dostały się do rośliny podczas jej wzrostu.

Aloe vera może chłonąć toksyny z powietrza, dlatego by wydobyć jej dobroczynne składniki ważne jest by pozostała przez jakiś czas w wodzie. Warto również pamiętać, że najlepsze właściwości ma dorosła roślina.

Przepis idealny dla całej rodziny

To przepis, który składa się z zaledwie dwóch składników aloesu i oleju. Dwa składniki, a mają wszechstronne zastosowanie i sprawiają, że może korzystać z nich cała rodzina.

Do czego można używać aloesu i oleju?

  • na bóle stawów, mięśni i kości
  • w zwalczaniu bolesnych zapaleń stawów
  • w bólach reumatycznych
  • eliminuje skurcze
  • pomaga w egzemie
  • zapobiega łamliwości paznokci
  • ma działanie przeciwzmarszczkowe, odmładzające i rewitalizujące
  • ma działanie nawilżające
  • zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry
  • leczy oparzenia
  • leczy rany skórne
  • łagodzi objawy związane z ukąszeniem owadów
  • skuteczny w walce z wypadającymi włosami

Jak to przygotować?

Liść Aloe Vera wkładamy do wody na minimum 24 godziny.

Woda zmieni zabarwienie na bursztynowe, wylewamy wodę.

Następnie kroimy liść, wycinając przy tym boki i odcinamy dolną część.

Wybieramy miąższ.

Szklankę oliwy z oliwek przelewamy do miski.

Dodajemy miąższ i podgrzewamy oba składniki na małym ogniu przez około 30 minut.

Odstawiamy na 12-24 godziny, a następnie odcedzamy i wyciskamy miąższ.

Przechowujemy w chłodnym miejscu, najlepiej w słoiku.

Życzymy dużo zdrowia!

error: Treść zabezpieczona !!