Pieczone kanapki – Szybkie i smaczne danie albo przekąskę na wieczór. Nie robię już kanapek na zimno
Zapiekanka z kanapek. Brzmi dobrze? Przedstawiam Ci przepis na tę wyjątkową przekąskę.
Uwaga, do przygotowania, nie musisz mieć tostera. Jest to idealne rozwiązanie, gdy masz mało czasu.

Składniki:
- chleb tostowy
- majonez
- 300 g szynki
- oliwki
- 300 g twardego, żółtego sera
- koncentrat pomidorowy lub ketchup
- pomidory
- oregano
Sposób przygotowania:
Na dno formy ułóż kromki chleba tostowego. Następnie posmaruj majonezem. Układaj warstwowo, ser, oliwki, szynkę, pomidory, na wierzch znów chleb.

Wierzch posmaruj ketchupem (opcjonalnie koncentratem pomidorowym). Posyp pokrojonymi oliwkami i pomidorami.

Przykryj kolejną warstwą chleba. Wierzch posmaruj majonezem. Kolejna warstwa jest identyczna jak dolna.

Jednakże na górę połóż plasterki żółtego sera oraz pomidora, wszystko oprósz oregano. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 stopni. Gdy będzie gorący, włóż blaszkę i piecz około 15 minut.