Fantastyczna przekąska na wizytę rodziny czy znajomych. Możesz ją nawet podać na świąteczny stół – wygląda bardzo apetycznie!
Polędwiczkę wieprzową posól, popieprz i posyp tymiankiem. Ser pokrój w plastry i wlej trochę oleju na patelnię. Podgrzej i smaż polędwiczkę z obu stron przez około 5 minut.
Blat roboczy posyp mąką i rozwałkuj na nim ciasto francuskie. Kolejno rozłóż na nim plastry boczku i plasterki sera oraz polędwicę. Zawiń w roladę, dociśnij krawędzie.
Blachę przykryj papierem do pieczenia i ułóż na niej zawinięte w ciasto mięso, posmaruj wierzch roztrzepanym żółtkiem i posyp sezamem.
Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 ° C. Jeśli ciasto zbyt szybko się przypieka, zawiń je w folię.