Najpierw przygotuj sos: wymieszaj majonez, musztardę i posiekany koperek. Dodaj sól i pieprz do smaku. Ugotowane jajka pokrój w dużą kostkę.
Ogórki kiszone również pokrój na duże kawałki. Wymieszaj jajka z ogórkami, dodaj dressing i gotowe!
Prosto, szybko i pysznie! Możesz zastąpić majonez kwaśną śmietaną lub jogurtem, jeśli jesteś na diecie. Ogórek kiszony możesz również zastąpić świeżym. Ale wtedy smak będzie zupełnie inny.
Zainspirowana powyższą sałatką jajeczną zmodyfikowałam przepis o kilka dodatkowych składników. Z chęcią go Wam zdradzę.
Pokrój ogórki i jajka w dużą kostkę. Ser zetrzyj na tarce.
Rukolę umyj, osusz ręcznikiem papierowym.
Posiekaj zioła i przeciśnij czosnek przez praskę. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw sałatkę kwaśną śmietaną lub jogurtem, dodaj musztardę, sól oraz pieprz. Sałatka gotowa!
Smacznego!