Te przepisy to idealne rozwiązanie na jedną i drugą okazję, goście będą zachwyceni smakiem. Do obiadu, a może na kolacje z bliskimi lub znajomymi.
Składniki:
- 400 g kapusty
- kukurydza
- 100 g zielonego jabłka
- 1 ogórek sałatkowy
- 10 ml soku z cytryny
- 3-4 łyżki śmietany lub jogurtu
- posiekany koperek
- sól i inne przyprawy do smaku.
Sposób przygotowania:
Wszystkie owoce i warzywa dokładnie umyj. Ogórka pokrój w kółka, a potem jeszcze w paski. Kapustę poszatkuj. Kapustę i ogórki włóż do miski. Jabłko obierz ze skórki, pokrój na kawałki i pokrop je sokiem z cytryny. Dorzuć do miski z kapustą i ogórkami. W kolejnym kroku do miski dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Sałatka jest już gotowa.
