Te przepisy to idealne rozwiązanie na jedną i drugą okazję, goście będą zachwyceni smakiem. Do obiadu, a może na kolacje z bliskimi lub znajomymi.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kolendra i koperek
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Zacznij od dokładnego umycia wszystkich warzyw. Pokrój kapustę na cienkie paski i dodaj do miski. Następnie dorzuć posiekany koperek i kolendrę. Po ugotowaniu jajek oddziel żółtka od białek. Białka pokrój na drobniutkie kawałki, a żółtka rozgnieć widelcem.

Białka dodaj do miski z pozostałymi składnikami, a żółtka odłóż do osobnego naczynia. Do żółtek dodaj śmietanę musztardę, oliwę i przyprawy. Wymieszaj wszystko dokładnie, a następnie dorzuć do pozostałych składników. Sałatka jest już gotowa.

Życzę smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!