Te przepisy to idealne rozwiązanie na jedną i drugą okazję, goście będą zachwyceni smakiem. Do obiadu, a może na kolacje z bliskimi lub znajomymi.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • kukurydza
  • 100 g zielonego jabłka
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 10 ml soku z cytryny
  • 3-4 łyżki śmietany lub jogurtu
  • posiekany koperek
  • sól i inne przyprawy do smaku.

Sposób przygotowania:

Wszystkie owoce i warzywa dokładnie umyj. Ogórka pokrój w kółka, a potem jeszcze w paski. Kapustę poszatkuj. Kapustę i ogórki włóż do miski. Jabłko obierz ze skórki, pokrój na kawałki i pokrop je sokiem z cytryny. Dorzuć do miski z kapustą i ogórkami. W kolejnym kroku do miski dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Sałatka jest już gotowa.

Sałatka z kolendrą i jajkami

error: Treść zabezpieczona !!