Te przepisy to idealne rozwiązanie na jedną i drugą okazję, goście będą zachwyceni smakiem. Do obiadu, a może na kolacje z bliskimi lub znajomymi.
Składniki:
- 400 g kapusty
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kolendra i koperek
- pieprz i sól.
Sposób przygotowania:
Zacznij od dokładnego umycia wszystkich warzyw. Pokrój kapustę na cienkie paski i dodaj do miski. Następnie dorzuć posiekany koperek i kolendrę. Po ugotowaniu jajek oddziel żółtka od białek. Białka pokrój na drobniutkie kawałki, a żółtka rozgnieć widelcem.
Białka dodaj do miski z pozostałymi składnikami, a żółtka odłóż do osobnego naczynia. Do żółtek dodaj śmietanę musztardę, oliwę i przyprawy. Wymieszaj wszystko dokładnie, a następnie dorzuć do pozostałych składników. Sałatka jest już gotowa.