Wystarczy piec kilka minut: Szklanka wody, 200 g mąki, sól i przez cały tydzień masz genialne słone paluszki.
Doskonałe chrupiące paluszki – podaję je zamiast chleba, jako przekąskę lub z dodatkiem różnych domowych sosów. Przepis jest dość prosty, każdy może je przygotować.

Potrzebujesz:
- mąka – 200 g
- woda ( w temperaturze 60 – 70 ° C) – 100 ml
- oliwa z oliwek – 50 g
- sól – 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Przesianą mąkę wymieszaj z wodą, olejem i solą na jednolite ciasto. Włóż je do plastikowej torby. Wstaw do lodówki na 30 minut. Po upływie danego czasu podziel je na pół i cienko rozwałkuj. Z każdej zwinąć w cienki naleśnik i pokroić w słupki.

Pokrój na cienie paski i skręć wokół własnej osi. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak samo postąp z drugą połową ciasta.
