Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.

Ryba na obiad. Poznaj siedem prostych sposobów na jej przygotowanie na patelni.

Jeśli zależy Ci na wartościowym posiłku, to najlepszym rozwiązaniem jest ryba. Posiada ona liczne właściwości zdrowotne i odżywcze.

Osoby, które jedzą ich dużo, rzadziej chorują na miażdżycę i nowotwory. Przepisy, które mam w zanadrzu pozwolą Ci przygotować ją szybko i za każdym razem inaczej.

Ryba w chudym cieście.

Składniki:

  • szklanka mąki,
  • 70 ml wody,
  • 0,5 łyżeczki sody,
  • sól,
  • gałka muszkatołowa,
  • ulubione zioła.

Przygotowanie:

Wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, sodę, gałkę muszkatołową i przyprawy. Następnie powoli i ciągle mieszając, dolewaj wodę. Najlepsza do mieszania będzie trzepaczka, choć widelec też powinien dać radę. Kiedy masa stanie się jednorodna, zanurz w niej kawałki ryby i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju.

Ryba w cieście białkowym.

error: Treść zabezpieczona !!