Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.

Składniki:

  • łyżeczka wody,
  • 4 białka jaj,
  • 3 łyżki mąki,
  • sól

Przygotowanie:

Białka ubij razem ze szczyptą soli. Mąkę przesiej i dodaj do białek. Następnie dolej wodę i wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto nie powinno być gęste tylko płynne. Kawałki filetów ulubionej ryby najpierw obtocz w cieście, a później usmaż na gorącym oleju.

Ryba w cieście piwnym.

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 200 g mąki,
  • 200 ml ciemnego piwa (dla dzieci lepsze będzie piwo bezalkoholowe)
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

Na początek białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno, a żółtka wymieszaj z mąką, piwem i solą. Powoli i delikatnie, ciągle mieszając, dodaj mieszankę do piany. Do tak powstałego ciasta włóż na chwilę filet rybny i usmaż go na patelni.

Ciasto na wodzie mineralnej.

error: Treść zabezpieczona !!