Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.
Składniki:
- łyżeczka wody,
- 4 białka jaj,
- 3 łyżki mąki,
- sól

Przygotowanie:
Białka ubij razem ze szczyptą soli. Mąkę przesiej i dodaj do białek. Następnie dolej wodę i wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto nie powinno być gęste tylko płynne. Kawałki filetów ulubionej ryby najpierw obtocz w cieście, a później usmaż na gorącym oleju.
Ryba w cieście piwnym.
Składniki:
- 3 jajka,
- 200 g mąki,
- 200 ml ciemnego piwa (dla dzieci lepsze będzie piwo bezalkoholowe)
- szczypta soli.

Przygotowanie:
Na początek białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno, a żółtka wymieszaj z mąką, piwem i solą. Powoli i delikatnie, ciągle mieszając, dodaj mieszankę do piany. Do tak powstałego ciasta włóż na chwilę filet rybny i usmaż go na patelni.